Через повінь на кілька місяців порушено залізничний рух в Австрії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Внаслідок повені національний залізничний перевізник Австрії оголосив про призупинення руху на одній із найжвавіших ділянок країни.

Згідно з інформацією агентства Bloomberg, знадобляться місяці, щоб відновити пошкоджену залізничну інфраструктуру і, відповідно, відновити регулярні перевезення пасажирів та вантажів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що сильні опади пошкодили шляхи, тунелі та стрілочні переведення на одній із ділянок 60-кілометрового маршруту від Відня.

«Це була повінь століття, яка завдала неймовірної шкоди залізничній інфраструктурі», – заявила член правління національного залізничного оператора ÖBB-Infrastruktur AG Джудіт Енгл. «Реконструкція займе кілька місяців», – сказала вона.

Обсяг застрахованих збитків очікується близько 700 млн євро. Крім цього, уряд Австрії залучає фонди на випадок катастроф у розмірі 1,5 млрд євро.

Нагадаємо, державні бюджети країн Центральної Європи, які постраждали від руйнівної повені, зіткнуться з додатковим борговим навантаженням для національних економік. У Польщі та Чехії сукупні збитки інфраструктури оцінюються місцевими чиновниками в $10 млрд.

Коментарі