Частина акцій державного страховика Індії GIC Re виставлена ​​на продаж

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Частина акцій державного страховика Індії General Insurance Corporation of India (GIC Re) виставлена ​​на продаж приблизно за 470 млрд рупій.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що на торги виставлено 6,78% акцій, що належать міністерству фінансів Індії. Повідомляється, що дана пропозиція є унікальною для державного страхового сектора, оскільки умовами продажу передбачена можливість купівлі акцій нероздрібними інвесторами.

Згідно з повідомленням індійського ділового видання Economic Times, уряд пропонує продати до 3,39% акцій нероздрібним інвесторам за ціною пропозиції 395 рупій за акцію. На сьогоднішній день державі належить 85,78% акцій індійського страховика GIC Re.

«Роздрібні інвестори та співробітники GIC можуть подати заявку. Уряд продасть 3,39% акцій і ще 3,39% як опціон greenshoe», — заявив секретар Департаменту інвестицій та управління державними активами (DIPAM). Нагадаємо, опціон greenshoe передбачає продаж більшої кількості акцій, ніж спочатку планувалося.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 2024 фінансового року GIC Re прозвітувала про чистий прибуток 64 973 млн індійських рупій ($779 млн). Цей результат на 2,9% перевищив аналогічний показник фінансового року 2023 року.

Коментарі