Британський фінансовий сектор активно реалізує політику гендерної рівності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий сектор Великої Британії зробив суттєвий прорив у реалізації політики ґендерної рівності серед топ-менеджерів.

Так, за даними аналітиків компанії EY (Ernst&Young), у 2022 році на частку жінок припало 58% нових призначень до рад директорів британських компаній, що надають фінансові послуги. Цей результат значно перевищує аналогічний показник для компаній Європейського союзу (50%).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на сьогоднішній день кількість жінок у радах директорів британських фінансових компаній становить 43%, що на 5 в.п. більше, ніж півроку тому. У Європі цей показник становить 42%.

За словами керуючого партнера EY у Великій Британії, гендерна рівність «ще не завершена, але суттєве збільшення частки жінок лише за останні шість місяців особливо обнадіює».

Згідно зі звітом, поради директорів британських керуючих активами найбільш збалансовані в ґендерному відношенні: 45% топ-посад займають жінки. У британських банках цей показник становить 41%, у страхових компаніях – 43%.

Нагадаємо, гендерна різноманітність серед топ-менеджерів компаній фінансового сектора Німеччини є найгіршою в Європі.

Коментарі