Британські лейбористи пропонують обмежити ціноутворення на ринку автострахування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Британська лейбористська партія запропонувала обмежити зростання цін у секторі автострахування через регуляторні обмеження, чим викликала шквал критики з боку страхової галузі.

Генеральний директор провідної страхової компанії Aviva назвала таку пропозицію «фундаментально помилковою», а підхід партії схожий на використання «кувалди, щоб розколоти горіх». Виступаючи на страховому форумі Financial Times Global Insurance Summit, Аманда Блан вказала на високу конкуренцію на ринку автострахування та відсутність проблем з ціноутворенням.

«Якщо ви подивитесь на ціни щодо того, якими вони були п’ять, шість, сім років тому, [ціни] не були [високими]… Ринок автострахування неймовірно динамічний. У ньому багато гравців. Тут дуже висока конкуренція», – сказала Блан. За її словами, інвестори довіряють верховенству закону на британському ринку і тому регулюючі органи діють відповідно до своїх цілей зростання та конкурентоспроможності.

Інтернет ресурсу Укрстрахування відомо, що фінансовий регулятор FCA спростував свою участь в обмеженні цін на автострахування, але серед страховиків виникли побоювання з приводу дій майбутнього уряду.

Коментарі