Авіаперевізники втрачають страховку для пасажирських перевезень із Ізраїлю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Через відсутність страхового покриття авіакомпанія з Норвегії Norwegian Air не змогла виконати евакуаційний рейс із столичного аеропорту Ізраїлю. Цим рейсом мали евакуюватися громадяни Норвегії та інших сусідніх країн. Про це йдеться у заяві авіакомпанії.

«Причина в тому, що страхова компанія, яку використовують норвезькі та низка інших авіакомпаній, більше не покриває рейси до Тель-Авіва», – йдеться у заяві Norwegian Air. Для вирішення проблеми, пов’язаної з відсутністю страхового покриття, залучено урядові структури Норвегії. Зокрема міністерство закордонних справ Норвегії спільно з авіакомпанією «працюють над пошуком рішення».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що більшість іноземних авіаційних перевізників призупинили або скоротили свої рейси до Ізраїлю. Парламентський фінансовий комітет Ізраїлю заявив про можливе надання гарантій ізраїльським авіаперевізникам для страхування воєнних ризиків.

Як повідомляє агентство Reuters, представник страхової компанії Lloyd’s Market Association заявив, що Ізраїль не входить до широко застосовуваного списку зон високого ризику для авіації, але страховикам мало сенс прагнути контролювати свої ризики, враховуючи ескалацію насильства.

Коментарі