Аналітики Swiss Re Institute зробили прогноз глобальної інфляції на наступний рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Економічний стрес, спричинений інфляційним шоком та війною росії проти України, створює для страховиків «макросередовище з вищими відсотковими ставками». Такий висновок зробили автори нового звіту Swiss re Institute про перспективи глобального та страхового ринку на 2023/24 р.р.

Автори звіту вважають, що підвищення процентних ставок у сукупності з обмеженим капіталом покращать інвестиційні результати та прибутковість страховиків.

«Ми очікуємо значного посилення ставок у 2023 році і, можливо, через кілька років після цього у зв’язку з високою інфляцією, стихійними лихами та втратами на фінансових ринках цього року. Ми, як і раніше, очікуємо, що загальний (номінальний) обсяг премій уперше цього року перевищить $7 трлн», — йдеться у звіті.

Прогноз Swiss Re Institute щодо глобальної інфляції: 5,4% у 2023 році та 3,5% у 2024 році. Для порівняння – у 2022 році глобальна інфляція становила 8,1%. Очікується, що середньорічне зростання сукупного преміального доходу у найближчі два роки становитиме 2,1%.

Коментарі