Аналітики S&P Global Ratings назвали європейських страховиків, які покривають ризик повені

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики S&P Global Ratings вважають, що дощі та повені в країнах Центральної та Східної Європи завдадуть збитків страховикам на 2,2 млрд євро.

При цьому $&P висловили впевненість у «надійному перестрахувальному захисті компаній, які проходять рейтингову оцінку в S&P, а також їх диверсифіковані джерела доходу і надійна достатність капіталу сприятимуть захисту кредитної якості».

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт S&P, основні застраховані збитки від події припадають на Чеську Республіку, Польщу та Австрію. Хоча в Румунії також сталася повінь, S&P не очікує на суттєві застраховані збитки в цій країні через низький рівень проникнення страхування.

Автори звіту також назвали страхові компанії та групи, які будуть схильні до впливу витрат через повінь: Vienna Insurance Group, UNIQA Insurance Group, Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU), Towarzystwo Ubezpieczen та Reasekuracji WARTA SA (частина Talanx (частина Talanx) та Allianz Elementar Versicherungs AG (частина Allianz SE).

«Оскільки ризик повені зазвичай страхується в Чехії, Польщі та Австрії, ми вважаємо, що страховики майна та страхування від нещасних випадків, які працюють у цих країнах, ймовірно, повідомлять про значні втрати від стихійного лиха внаслідок цієї події», – йдеться у звіті.

Коментарі