Аналітики прогнозують уповільнене, але стабільне зростання страхового сектора Південної Кореї

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страховий сектор Південної Кореї скоротиться на 0,7% цього року, що порівняно із зростанням на 11,6% у 2022 році. На думку галузевих аналітиків, результат у 250,9 трлн вон ($186 млрд) річного преміального доходу стане свідченням відновлення економіки та конкуренції серед страховиків.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Корейського науково-дослідного інституту страхування. Ринок страхування життя Південної Кореї сповільниться на тлі зниження заощаджень та страхування інвестиційного типу, тоді як сектор страхування non-life «знизиться порівняно з надзвичайно високими темпами зростання попереднього року, але позитивне зростання буде стійким».

У звіті також йдеться, що перспективи страхового ринку Південної Кореї залишаються невизначеними «через високий рівень невизначеності економічного та фінансового ринкового середовища».

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings опублікувало результати аналітичної оцінки рівня капіталізації та боргового навантаження низки страхових груп Південної Кореї.

Серед тих, кого торкнулася експертна оцінка – CI Guarantee (CIG), Construction Guarantee (CG), Корейський фінансовий кооператив спеціалізованих підрядників (KSCFC) та Сеульська гарантійна страхова компанія (SGI).

Коментарі