Альянс власників чистих активів закликає поєднати зусилля на шляху до Net-Zero

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Компанії, що становлять Альянс власників чистих активів (Net-Zero Asset Owner Alliance), заявили про скорочення обсягів викидів парникових газів у власних портфельних інвестиціях.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування, скорочення викидів парникових газів, зареєстроване Альянсом Net-Zero та його 88 членами, склало не менше 6% на рік за період з 2018 року. Таким чином, до 2050 Альянс Net-Zero зможе досягти заявленої мети нульових викидів СО2.

«Ціна бездіяльності залишається набагато вищою, ніж інвестиції, необхідні для повної трансформації», – заявив Гюнтер Таллінгер, голова NZAOA. «Трансформована економіка буде дешевшою, здоровішою, стабільнішою та безпечнішою, ніж та, що у нас є сьогодні. Ось чому ми відкрито закликаємо уряди діяти наполегливо та рішуче, щоб створити політичне середовище, що сприятиме меті 1,5C».

Нагадаємо, у травні минулого року на адресу Альянсу страховиків Net-Zero надійшло письмове звернення від колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), в якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату». Автори листа посилаються на неприпустимість «договореностей між діловими конкурентами», а також на незаконність «колективних договорів щодо фіксування цін, обмеження виробництва чи продажу».

Коментарі