Акції перестраховика Scor знизилися на рекордні 25% після заяви про перегляд резервування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після заяви про падіння прибутку та необхідність додаткового резервування у секторі страхування життя та здоров’я (L&H) акції французької перестрахувальної компанії Scor різко подешевшали.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Reuters, за підсумками торгів на Паризькій фондовій біржі 16 липня вартість акцій найбільшого перестраховика Франції Scor знизилася на 25% до 19,45 євро за акцію. Цей результат став найнижчим для Scor цього року.

Згідно з коментарем аналітичної служби Jefferies, платоспроможність групи залишається понад 200% і знаходиться в цільовому діапазоні (180%-220%), тому майбутня волатильність доходів потенційно пом’якшена. «Ми, як і раніше, стурбовані тим, що коефіцієнт збитків від катастроф перевищить бюджет 2-го кварталу», – йдеться в аналітичній записці Jefferies.

Раніше група SCOR зробила заяву про перегляд обсягів резервування у секторі життя та здоров’я (L&H). Згідно з прес-релізом SCOR, очікується, що результат у секторі L&H за другий квартал 2024 року становитиме близько -0,4 млрд євро, що зумовлено, зокрема, оновленнями резервів.

За підсумками першого півріччя очікується, що результат у секторі L&H складе -0,1 млрд євро, а за весь рік буде менше 500 млн євро, що значно нижче за раніше заявлений показник.

Коментарі