Європейський центральний банк негативно висловився про невиконання банками кліматичних цілей

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейські банки зобов’язані виконувати зобов’язання щодо боротьби зі зміною клімату, інакше вони зіткнуться із судовими позовами.

Таку заяву зробила представниця Європейського центрального банку (ЄЦБ) Аннелі Туомінен, виступаючи на конференції у Франкфурті. «Якщо банки не досягають цілей, які вони оголосили, або не наслідують кліматичну стратегію, про яку вони повідомили, вони наражаються на судові розгляди та репутаційні ризики», – сказала вона.

Представник ЄЦБ також застерегла банки від політики грінвошингу, яка вводить в оману клієнтів, та партнерів щодо «зелених» продуктів та послуг у сфері фінансів. «До загрози судових позовів внаслідок грінвошингу слід ставитись серйозно, і банки повинні подбати про те, щоб інформація про їхні стійкі продукти була вірною», – сказала Туомінен.

Нагадаємо, днем ​​раніше з’явилася інформація, що банківські групи Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America та Santander можуть ухвалити рішення про вихід зі складу Альянсу власників чистих активів – спільноти банків, страхових компаній та керуючих активами, які взяли на себе зобов’язання досягти повної декарбонізації активів. до 2050 року.

Коментарі