Два роки впровадження NCTS: український бізнес на шляху до спрощення митних процедур

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд Пока что нет оценок, голосуйте!
Два роки впровадження NCTS: український бізнес на шляху до спрощення митних процедур

Минуло два роки з моменту приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Протягом цього часу українські експортери активно використовують переваги NCTS, що дозволяє спростити митні процедури та забезпечити більш ефективний товарообіг. Державна Митна Служба звітувала, що Україна одна з перших країн-учасниць Конвенції успішно перейшла на нову версію системи – NCTS Фаза 5, що заклало основу для подальших змін у митній сфері.

Згідно даних Держмитслужби, на сьогодні в системі NCTS було оформлено близько 120 тисяч митних декларацій. ІНГО, яка є офіційним гарантом в системі митних операцій, за останні два роки видала 85 загальних і понад 5 500 індивідуальних гарантій, що складає відповідно 62% та 54% декларацій від загального обсягу. Гарантія ІНГО використовується у 71% митних декларацій типу T1, оформлених українськими компаніями як на експорт, так і на імпорт, що становить близько 85 тисяч декларацій. Наразі клієнтами ІНГО є майже 100 українських компаній, що свідчить про активний попит послуг.

Заступник керівника департаменту корпоративного страхування ІНГО Сергій Сидорчук вважає, що система, яку успішно впроваджує Державна Митна Служба у митному регулюванні, сприяє інтеграції України у європейський ринок і відкриває нові можливості для бізнесу, особливо в умовах європейських стандартів митного контролю. «Я переконаний, що наші послуги допомагають спрощувати митні процедури для бізнесу та сприяти швидшій інтеграції України у світову економіку», — говорить Сергій Сидорчук. – «А показники компанії – результат нашої експертизи, глибокого розуміння процесів та постійних інновацій».

Комментарии